Gennemløbsreoler ekspederer 80.000 EUR paller om året

5. november 2018

Gennemløbsreoler er det afgørende fundament for at den fuldautomatiske overfladebehandling kører i døgndrift

Hos Vald. Birn A/S er det nye fuldautomatiske anlæg til overfladebehandling af støbegods et velkørende bevis for, at det er en god forretning at producere i Danmark.

Indtil for et par år siden indkøbte Vald. Birn hele overfladebehandlingsprocessen hos en hollandsk leverandør. Men prisen, tidsforbruget og ikke mindst transporten til og fra Holland vejede alt for tungt i prisregnskabet. Det betyder, at processen nu er insourcet.

Derfor står der nu en højeffektiv, fuldautomatisk produktionslinje på fabrikken i Holstebro. Her arbejder produktionsmedarbejderne i 3-holdsskift med at klargøre støbegodset, som kører ind i overfladebehandlingsanlægget i en jævn strøm.

>> Case: Arla optimerer lagerflowet med gennemløbsreoler og indskubsreoler

Her er det absolut kritisk, hvis der opstår ophold og afbrydelser. For det er lig med tabte penge på bundlinjen.

 

"Det er helt afgørende for os, at vi kan føde produktionsanlægget uden afbrydelser. Derfor er effektiv organisering af produktionskøen af helt kritisk betydning for os. Ikke kun digitalt, men absolut også i praksis, når emnerne ankommer på paller til fabrikken." Indkøbschef, Jørgen Johansen

 

Derfor var Jørgen Johansen på jagt efter et driftsikkert opsamlingsanlæg til organisering og opbevaring af paller med støbegods i kø til overfladebehandling. Løsningen blev FIFO gennemløbsreoler. Og Hans Schourup blev betroet opgaven som leverandør af løsningen:

 

"I konkurrence med flere andre potentielle leverandører, præsterede Hans Schourup den optimale kombination af værdifuld sparring og rådgivning i forhold til vores behov og lige så vigtigt, den bedste pris." Indkøbschef, Jørgen Johansen

 

Gennemloebsreoler Vald Birn Siden Hans Schourup 

Opgaven

Konstruktion af et anlæg bestående af FIFO gennemløbsreoler med kapacitet til mellem 70.000- 80.000 paller på årsbasis.
På dagsbasis 190-220 paller, 7 dage om ugen, 365 dage om året.
Samtidig skulle anlægget passes ind mellem bærende stolper i fabrikshallen, og monteres i et område hvor gulvet var anlagt med små niveauforskelle.

 

Løsningen

Rosss pallereoler monteret med Euroroll FIFO gennemløbsbaner med pallestop og automatisk palleseparator.

I alt 432 pallepladser dimensioneret til paller på 1200 kg. Fordelt på 18 baner, hvoraf 6 baner er prioriteret til returløb for paller med færdigbehandlede emner.

Reolerne er tilpasset helt nøjagtigt til afstanden mellem de bærende spær i fabrikshallen, så den værdifulde plads udnyttes maksimalt - helt ned til sidste kvadratcentimeter.

 

"Lige nu udnytter vi 30 % af kapaciteten i gennemløbsreolerne. I slutningen af 2018 regner vi med at den sidste del af produktionen i Holland er flyttet hjem, hvor vi kommer til at udnytte ca. 80 % af kapaciteten. De sidste 20 % skal være med til at sikre en ligeså effektiv produktion i perioder med ekstra stor ordreindgang." Jens Vallentin Hansen, Project manager - CED specialist

 

Gennemloebsreoler Vald Birn Hans Schourup 4 Lag

Gennemloebsreoler Vald Birn Frem Tilbage Hans Schourup

Plukke Pallelager ICM Fra Hans Schourup

 

Lad os starte en dialog:

Jylland/Fyn
René Herløv
Mobil: 2131 6144
RH

 

Sjælland
Christian Haldager

Mobil: 3059 3323
CH