FAQ - Ofte stillede spørgsmål om en mezzanin

Er der et andet navn for en mezzanin?
Ja, en mezzanin kan blive kaldt en platform, en entresol eller et indskudt dæk.
Mezzanin (eller entresol) er inden for arkitekturen en ofte lavloftet mellemetage placeret mellem hovedetagerne i en bygning; den optræder ofte i form af en indre balkon og deler loft med den underliggende hovedetage.

Hvad kan en mezzanin blive brugt til?
I princippet kan en mezzanin blive brugt til alle former for lagring såsom bulk, paller, kasser, egentlig er mulighederne ubegrænsede. Dog må man være opmærksom på den maksimale punktbelastning gulvet kan tåle, og den forringede tilgængelighed på grund af højden. Imidlertid kan også disse problemer blive løst på en enkel måde ved at en mezzanin med fordel kan kombineres med et transport system. Hos Hans Schourup har vi bygget mezzaniner på en samlet størrelse på over en million kvadrat meter og har derved erfaring med mange forskellige brancher og løsninger. Se blot vores referenceliste

Kan man placere en mezzanin i ethvert lager?
I princippet er der ingen tekniske hindringer for opførelsen af en mezzanin ind på dit lager. Hvad bedre er, en mezzanin byder flere muligheder end et standard betongulv. For det første er en mezzanin enklere at montere uden brug af kran. For det andet består mezzaninen af små komponenter hvorved alle materialer kan blive kørt ind gennem den almindelige port. Vores mezzaniner kan også fremstilles i flere niveauer. Udover disse fordele kan en mezzanin også fjernes nemt og hurtigt hvilket er en fordel når de har planer om at sælge bygningen. En ny ejer er muligvis ikke interesseret i at overtage mezzaninen, men grundet sin demontable art bevarer din mezzanin sin værdi og kan de få penge retur i stedet for at du skal betale for skrotning. Den eneste begrænsning ligger altså i bygningens gulvareal.

Hvordan er en mezzanin opbygget?
Vores mezzaniner består af en selvbærende stålkonstruktion. Det vil sige at konstruktionen ikke er fastgjort til bygningskonstruktionen hvorved der er færre betingelser gældende i forbindelse med ombygningen samt at der heller ikke er begrænsninger konstruktionsmæssigt. Søjlerne bliver forbundet med hoveddragerne og mellem hoveddragerne ligger der sekundærdragere. Ovenpå denne ramme af koldpressede stålprofiler bliver der lagt et trægulv, som varerne står på. Gulvet bliver forsynet med trapper og palleporte for tilgængeligheden, og for sikkerheden et gelænder ved den åbne side af gulvet.

Hvad er den maksimale bæreevne for en mezzanin?
Den minimale bærevene på vores mezzaniner er 250 kg pr. kvadrat meter ved en jævn vægt fordeling. Vores konstruktion kan bære over 2000 kg pr kvadrat meter afhængig af de anvendte profiler. Dog må der holdes øje med den maksimale punktbelastning når du for eksempel vil have reoler på mezzaninen. For specifikke spørgsmål om dette emne kan du kontakte os, vi rådgiver gerne.

Hvad koster en mezzanin?
Det er svært at sige da der er mange variabler der er med til at bestemme prisen. Prisen er afhængig af projektets sværhedsgrad og bæreevne. Dette er fordi der skal bruges tungere og mere materiale ved stærkere gulve. Prisen på vores mezzaniner ligger i gennemsnit mellem 900 og 1200 kr. pr kvadrat meter.
Når der skal skabes mere lagerplads i et eksisterende lager vil en mezzanin, uanset størrelse og pris, altid være meget billigere end om- eller nybyggeri. Dette forklares ved at der udnyttes areal i en eksisterende bygning og ved at det er en lette og ovenikøbet demonterbar konstruktion som er værdifast!  Ydermere er en mezzanin bygget hurtigere. Vores mezzaniner bliver leveret og monteret indenfor 3 uger efter bestilling! Dette fordi produktions- og montagetiden er korte og vore procedurer gennem mange år løbende er optimeret.

Er der nogen størrelsesbegrænsninger på mezzaninen?
Nej, mezzanin kan være af enhver størrelse du ønsker. Der er imidlertid behov for yderligere overvejelser der afhænger af størrelsen, brugen af gulvet og den samlede størrelse i forhold til størrelsen på den bygningen. Derfor er et besøg fra os vigtigt.

Hvor meget information har I brug for, hvis vi ønsker en pris på en mezzanin?
Så meget information som muligt, jo flere oplysninger, du kan give os, jo mere nøjagtig vores tilbud vil være.

Er et besøg på stedet påkrævet?
Der anbefales en undersøgelse på stedet ja, en af vores teknikere kan diskutere i flere detaljer ting som trapper og positionering, evakueringsveje, rejseafstand, nødudgangene, forhindringer i stueetagen mv

Skal en mezzanin godkendes?
Godkendelsen af mezzaniner er lovpligtig. Ved overdragelsen bliver mezzaninen kontrolleret af vores fagfolk som er underlagt reglerne i brancheforeningen FLAM. Du er dog selv ansvarlig for den forsvarlige anvendelse af gulvet og må oplyse de ansatte om disse bestemmelser. Efter ønske kan vi syne gulvet efter ibrugtagning.

Har vi brug for at beskytte mezzaninen mod brand?
Nej. Så længe mezzaninen er til brug for opbevaring og ingen er permanent er stationeret på den, kræves der ikke brandsikring.

Hvor lang tid tager det at levere efter ordre?
Vi tilstræber normalt at være klar til at påbegynde installation omkring 3 uger fra placering af ordre. Vi kan gøre det på kortere tid, men det påfører muligvis projektet omkostninger.

Hvor lang tid tager det at installere en mezzanin?
Dette afhænger af kompleksiteten af projektet, herunder antal og design af trapper og gelænder osv. Som en meget generel tommelfingerregel forventer vi at kunne bygge omkring 40-50 kvadratmeter per dag. Hvis der kræves brandsikring, installeres dette med yderligere 30 kvadratmeter per dag.

Vi har en stor maskine, vi ikke ønsker at flytte eller et kontor under mezzaninen, men ønsker ikke søjler indeni, hvad kan vi gøre?
Som en del af vores designplan, vi vil placere søjlerne med henblik på at gå glip af eventuelle forhindringer under mezzaninen . Det mest økonomiske gittermønster for søjlerne er ca. 4m x 4m. Så det bør altid overvejes om nogen produkter kan flyttes for at holde omkostningerne nede.

Vi er bekymrede over sikkerheden under installationen af mezzaninen?
Vi kan tilbyde risikovurderinger før start. Vi bruger kun pålidelige og sikre installatørteams med mange års erfaring i bygning af mezzaniner.

Hvordan er det med adgang og sikkerhed?
For at få adgang til mezzaninen monteres der en trappe som lever op til lovens bestemmelser. Varerne kan komme op på mezzaninen ved hjælp af en palleport eller ved hjælp af et transport system. Langs med gulvets åbne sider installeres der et gelænder som også lever op til lovens bestemmelser.

Kan man køre på en mezzanin med pallelifte?
Ja. Pallelifte må dog leve op til visse betingelser. De skal være forsynede med dobbelte hjul på for- og bagsiden. Endvidere har pallelifte, afhængigt af de anvendte profiler og gulvdele, en lavere maksimal lastevne.


Har du ubesvarede spørgsmål?

Så kontakt os endelig! Ring til Jan eller Christian.

Teknisk salg & support:

Jylland/fyn
Jan Bach
Mobil: 2027 4412
Jan Bach

Sjælland
Christian Haldager

Mobil: 3059 3323
Christian _Haldager

 

Teknisk support
Lars Lund Møller
Mobil: 2026 2632

Lars Lund Moller

Teknisk support
Mikael S. Laursen

Tlf. 8747 6248
Mikael Laursen