FAQ - Ofte stillede spørgsmål om en mezzanin

Er der et andet navn for en mezzanin?

Ja, en mezzanin kaldes også platform, entresol eller indskudt dæk.
En mezzanin er inden for arkitekturen ofte en lavloftet mellemetage placeret mellem hovedetagerne i en bygning; den optræder ofte i form af en indre balkon og deler loft med den underliggende hovedetage.

Hvad kan en mezzanin anvendes til?

I princippet kan en mezzanin bruges til at udvide de nuværende kvadratmeter og dermed alle former for lagring såsom bulk, paller, kasser; egentlig er mulighederne ubegrænsede. Dog skal du være opmærksom på mezzaninens og gulvets bæreevne.

Hvor kan en mezzanin placeres?

I princippet er der ingen tekniske hindringer for hvor en mezzanin kan opføres i dine bygninger. Der skal dog tages hensyn til døre og almindelig passage.

Hvordan er en mezzanin opbygget?

Vores mezzaniner består af en selvbærende stålkonstruktion. Det vil sige, konstruktionen er ikke gjort fast i bygningskonstruktionen. På den måde er der færre betingelser forbundet med opførelsen. Søjlerne bliver forbundet med hovedbjælker og her imellem monteres de sekundære bjælker. Ovenpå denne ramme af koldvalsede stålprofiler monteres det ønskede gulv (spånplade, stål, komposit).
Mezzaninen kan forsynes med trapper og palleporte for optimal tilgængelighed, og et gelænder sørger for sikkerheden ved de åbne sider af gulvet.

Er der nogen begrænsninger i forhold til størrelse?

En mezzanin kan konstrueres i den størrelse, du har behov for. Du skal dog overveje, hvordan gulvet under mezzaninen skal anvendes, da det eksempelvis har betydning for antallet af bærende stolper. Derfor er det vigtigt, vi kan besigtige den ønskede placering.

Jeg vil gerne have et tilbud på en mezzanin. Hvilke informationer har I brug for?

Jo flere oplysninger, du kan give os, desto større chance har vi for at beregne et tilbud til dig baseret på de helt rigtige forudsætninger. Det gælder ønsket gulvtype, nuværende beskaffenhed af gulv, ønsket bæreevne, placeringer af søjler etc.

Bestil tilbud på mezzanin her

Hvad er den maksimale bæreevne?

Bæreevnen starter ved 250 kg pr. kvadratmeter ved en jævn vægtfordeling, og afhængig af de anvendte profiltyper kan vi bygge konstruktionen til at bære over 2.000 kg pr. kvadratmeter.
Dog skal du være opmærksom på den maksimale punktbelastning, når du for eksempel vil have reoler på mezzaninen. Har du specifikke spørgsmål om dette, rådgiver vi dig gerne.

Hvad koster en mezzanin?

Der er mange variabler, der er med til at bestemme prisen. Prisen afhænger eksempelvis af projektets kompleksitet og den ønskede bæreevne. I gennemsnit er prisen ca. kr. 1.200,- pr. kvadratmeter.

Når der skal skabes mere plads, vil en mezzanin uanset pris og størrelse, altid være en minimal investering sammenlignet med tilbygning eller nybyggeri. Ydermere er en mezzanin hurtig klar til brug. Vores mezzaniner bliver leveret og monteret på helt ned til tre uger efter bestilling.

Beregn selv prisoverslag på mezzanin her

Er et konsulentbesøg på stedet påkrævet?

Ja. Vi anbefaler altid en inspektion af dine arealer. Ved besøget får du en dialog med en af vores teknikere, hvor I kan drøfte detaljer som trapper, placering, evakueringsveje, nødudgangene, forhindringer i stueetagen mv.

Er mezzaninen CE-mærket?

Ja. Vi leverer altid mezzaninen med CE mærkning, og den leveres i overensstemmelse med EU forordning N. 305/2011. Dermed overholder mezzaninen den standardiserede norm EN 1090-1 og 1090-2, EXC 2.

Hvordan er leveringstiden?

Leveringstiden er tidligst tre uger fra ordreafgivelse. Herefter begynder installation hurtigst muligt. Ved større projekter og leverancer kan forløbet være længere.

Hvor lang tid tager installationen?

Det afhænger af kompleksiteten i projektet, herunder antal og design af trapper og gelænder osv. Som en meget generel tommelfingerregel forventer vi at bygge omkring 40-50 kvadratmeter pr. dag. Skal mezzaninen også brandsikres, forventer vi at montere 30 kvadratmeter pr. dag.

Vi har en stor maskine, vi ikke ønsker at flytte eller et kontor under mezzaninen, men ønsker ikke søjler indeni. Hvad kan vi gøre?

Som en del af vores designplan, placerer vi søjlerne med henblik på at undgå eventuelle forhindringer under mezzaninen. Det mest økonomiske gittermønster for søjlerne er ca. 4 m x 4 m.

Vi er bekymrede over sikkerheden under installationen af mezzaninen

Vi tilbyder risikovurderinger før start. Vi bruger kun pålidelige installatørteams med mange års erfaring i opbygning af mezzaniner.

Hvordan er det med adgang og sikkerhed?

Mezzaninen leveres med en trappe, som opfylder lovens bestemmelser. Varerne bringes op på mezzaninen ved hjælp af en truck gennem en palleport eller ved hjælp af et transportsystem. Langs gulvet på mezzaninens åbne sider installeres et gelænder, som også opfylder lovens bestemmelser.

Kan man køre på mezzaninen med palleløfter?

Ja. Palleløfteren skal dog leve op til visse betingelser: Den skal eksempelvis være forsynet med dobbelte hjul på for- og bagsiden.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Så kontakt os endelig!

Lad os starte en dialog:

Jylland/Fyn
René Herløv
Mobil: 2131 6144
Rene

 

Sjælland
Christian Haldager

Mobil: 3059 3323
Christian _Haldager