Arkiv til Aarhus teater

5. marts 2015

Stor tilfredshed med kvaliteten og stålreolernes fleksibilitet

På Bispetorv i Århus ligger en af Danmarks smukkeste bygninger, Århus Teater

Man havde allerede i 1816 indrettet en scene i Århus, men mod slutningen af 1800-tallet voksede tanken om en jysk nationalscene. Det blev det Århusianske borgerskab, der tog initiativet og finansierede projektet, som 1900 blev en realitet med Hack Kampmanns bygning på Bispetorvet, opført i dansk historisk stil, men især indvendig præget af jugendstil i Karl Hansen Reistrups udsmykninger. Teatret ligger lige ved siden af Aarhus Dom kirke, midt i Århus midtby.

Teatret rummer et spændende arkiv, som ligger i en bygning, modsat teatret.
Arkivet bestyres af Marianne Philipsen, som har den spændende opgave at etablere arkivet. Det betyder i praksis, at hver mappe og hver sag minutiøst skal gennemgås for dubletter og derefter arkiveres. Arkivet rummer blandt andet manuskripter, sufflørmanus, noder, produktionstekniske oplysninger, billeder og plakater fra mange års forestillinger og produktioner. Alt i alt en lille kulturarv, der forvaltes af teatret.

Samarbejdet med Hans Schourup A/S
I samarbejde med Hans Schourup har Århus Teater fået dimensioneret en indretning, baseret på en lakereret ROSSS reol, og med knapt 400 hylder, mener Marianne, at hun ikke lige kommer til at mangle plads foreløbigt. Både Steen Sørensen fra bygningsforvaltningen og Marianne Philipsen udtrykker stor tilfredshed med fleksibilitet og kvalitet på ROSSS reolerne, og har været glade for samarbejdet med Hans Schourup A/S.

Se mere om stålreolerne her.
Priser fra kr. 691,- for et komplet fag

 

Arkiv Aarhus Teater 5    Arkiv Aarhus Teater 3

Lad os starte en dialog:

Jylland/Fyn
René Herløv
Mobil: 2131 6144
RH

 

Sjælland
Christian Haldager

Mobil: 3059 3323
CH