Mobile reoler Hvidovre Hospital

21. april 2014


"En stor forbedring af arbejdsmiljøet for afdelingens medarbejdere"

Sådan lød det fra Carsten Rygaard Patologiafdelingen, om investeringen i det nye reolsystem.

Hvidovre Hospital har en speciel samling af vævs- og celleprøver, som bl.a. tiltrækker forskere fra USA.

Vævsbanken bliver opbevaret i nye mobile kompaktreoler leveret af Hans Schourup A/S.

720 hyldemeter videnskabeligt materiale. Så meget fylder vævsarkivet, som nu er sat i system i spritnye mobile reoler i en kælder på Hvidovre Hospital.

Før var samlingen placeret i skabe, skuffer og reoler i et lokale sammen med andre lagervarer.

”Vævsarkivet blev opbevaret på gammeldags inventar, som faktisk ikke var velegnet til produktet. Inventaret fyldte uhensigtsmæssigt meget, og vi havde kapacitetsproblemer.
Vi var nødt til at tænke nyt,” siger driftskonsulent Birger Davidsen, der bl.a. har ansvar for indkøb
af inventar – herunder lagerløsninger.

Hans Schourup A/S i Viby ved Aarhus leverede den ideelle løsning, som nu huser den videnskabelige samling af vævs- og celleprøver. De nye mobile kompaktreoler blev sat ind i nyrenoveret lokale – lige under laboratoriet – med nyt gulv og nyt lys og fylder nu kun et areal på 133 kvadratmeter.

Mobil Reol Hvidovre Hospital 2 

Millioner af små prøver

Patologiafdelingen har indsamlet og opbevaret vævsprøver siden 1976. De mange arkiverede prøver er grundlaget for forskning inden for kræft i livmoderhalsen, æggestokke, tyk- og endetarm samt leversygdomme. Selve vævsprøverne er små og findes i to former: Paraffinblokke med vævsprøver samt objektglas med såkaldt vævssnit.

Det gamle arkiv blev flyttet med håndkraft, sorteret og systematiseret. Nu er materialet samlet i 15 separate reoler på hjul. Store håndhjul med kædetræk gør det muligt at flytte hele arkivreolen på én gang. De kompakte reoler har en kapacitet på i alt 72 ton og er fordelt på 720 hyldemeter.

Sidste år blev arkivet udvidet med 140.000 paraffinblokke og 300.000 objektglas. Parafinblokkene bliver opbevaret i brune papkasser, mens glassene er samlet i 50 kg tunge udtræksskuffer i bunden af reolerne. Hver reol har 10 af disse smalle metalskuffer på såvel for- som bagside.

Fokus på arbejdsmiljø

Finansieringen af det nye arkiv er kommet i stand via en arbejdsmiljøbevilling fra hospitalet.

”Vores arbejdsmiljø er med de nye reoler blevet forbedret væsentligt. Laboranterne henter prøver hele tiden og skal ikke længere ned på knæ, når de skal finde dem. Nu bliver alle prøver opbevaret i en god arbejdshøjde.

Vi har fået en effektiv reolløsning, som giver en meget hurtigere og nemmere håndtering for laboranterne. Med reolerne har vi fået system i tingene, og det virker bare,” påpeger Birger Davidsen.

Se mere om ibrugtagningen af arkivet og om baggrunden for investeringen på Hvidovre Hospital

 

Lad os starte en dialog:

Jylland/Fyn
René Herløv
Mobil: 2131 6144
RH

 

Sjælland
Christian Haldager

Mobil: 3059 3323
CH