Jordbær i kassevis

15. august 2014

Ole Mogensen driver Kastaniegården, som bl.a. leverer jordbær til dagligvarebutikker

De friske råvarer bliver leveret i plastkasser, som bliver genbrugt igen og igen, og det er en god forretning for gartneriet.

Ole Mogensen fra Kastaniegården er en flittig bruger af plastkasser.
De passer perfekt til ni bakker med jordbær, og så kan kasserne genbruges.
Foto: Flemming Jeppesen/Fokus foto

Store og små dagligvarebutikker i Viborg og omegn får leveret friske jordbær, nye kartofler og plukærter fra Kastaniegården i Romlund ved Viborg.

Varerne bliver leveret i grå plastkasser – med firmanavn på – af personalet fra gartneriet, som opererer med tre forskellige kassestørrelser. I den ene kan der fx være ni bakker jordbær. I den anden er der plads til 10 poser nyopgravede kartofler. I øvrigt forspirer kartoflerne også i disse kasser, som er leveret af lagerløsningsfirmaet Hans Schourup A/S, Viby ved Aarhus.

Hver dag leverer gartneriet 400 kasser til butikker, og hovedparten kommer hjem igen. I snit forsvinder der dog omkring 50 kasser om året.

På Kastaniegården bliver jordbærrene altid plukket om morgenen, mens de er kolde og våde af dug. Derefter kommer de direkte på kølevogn.

”Det er på den måde, de fuldmodne jordbær giver den bedste smag. Vi er også kendt for at levere vores jordbær samme dag, som de er plukket,” siger Ole Mogensen, der ejer Kastaniegården.

Genbrug på bundlinjen

”Vi har prøvet med såvel flamingo som pap, men der er intet, der slår ideen med plastkasser. Og så er pap alt for dyrt sammenlignet med plast. Vi genbruger jo vores kasser, og på den konto har vi gennem årene sparet rigtig mange penge,” siger Ole Mogensen uden at præcisere besparelsens omfang.

”Derudover er det værd at bemærke, at vores varer præsenterer sig godt i kasserne. Og netop det visuelle lægger dagligvarebutikkerne stor vægt på. Forbrugerne kender efterhånden vores kasser,” tilføjer han.

Plastkasserne står ude i det fri året rundt. Efter brug bliver de højtryksrenset.

”Kasserne er nemme at håndtere og stable, og så er de robuste og har en lang levetid,” pointerer Ole Mogensen.

Alene i år har gartneriet modtaget 400 kasser med trykt firmanavn på. Yderligere 900 er på vej.

Se mere om plastkasser i webshoppen

Intern salg & support:

Nick Møller Merch
Tlf. 8747 6243
NMM

 

Martin Lauridsen
Tlf. 8747 6247
ML