Nyt koncept til Copenhagen Markets

26. april 2016

Modulkontorer og mezzaniner til Nordeuropas største engrosmarked

Den første kontakt

I 2014 blev Hans Schourup kontaktet af en repræsentant for en lejerforening på Grønttorvet i Valby.
Formålet med kontakten var, at man ledte efter leverandører med erfaring i at bygge mezzaniner, og muligvis nogle værkførerbure.

Lejerforeningen, som er repræsentant for de fleste af lejerne på det gamle, udtjente Grønttorv i udkanten af København, vidste gennem mange år, at noget stort var under opsejling.

Økonomien i projektet

Selve grønttorvet i Valby kunne potentielt blive en helt ny bydel i Storkøbenhavn, og dermed lurede også en finansiering til etablering af et helt nyt grønttorv lidt længere væk fra hovedstaden, nemlig ved transportcentret i Taastrup.

En investorgruppe tog det endelige initiativ, og planen til det nye Copenhagen Markets var født, en plan der tidligere var tæt på at blive en realitet, men snublede, stod nu på egne fødder. Grønttorvet i Valby med stort set alle dets lejere skulle flytte til Taastrup kommune, og en indflytningsdato blev sat til ultimo 2015.

Det nye marked

Med over 65.000 m2 butik under tag er byggeriet et af de største i Danmark. Det som startede med en sympatisk forespørgsel på mezzaniner ved Hans Schourup A/S, skulle snart vise sig at være et gigantisk projekt for alle parter, bygherre, lejere og leverandører. Enhver virksomhed, der stilles over for en så stor opgave, skal altid stille sig selv spørgsmålet, om opgaven kan løses, så alle bliver tilfredse. Hans Schourup var ikke i tvivl, vi løser opgaven, og dedikerer ressourcer, der matcher opgaven. Og sådan blev det.

Copenhagen Market åbnede officielt d. 4. april 2016. Fra meget tidlig morgenstund var markedet fyldt med det, der gerne skal være mange af, nemlig kunder.

Løsningerne

For Hans Schourup A/S var åbningen en kulmination både års forberedelse og måneders arbejde. De særlige forhold, som bestod på markedet, og som gav anledning til mange udfordringer i forhold til materialevalg på markedet, skulle løses efter Høje Taastrup kommunes specifikationer, og lejerne måtte have COWI på banen for at finde en formulering, man kunne samles om. Uden at skulle gå i detaljer, så udviklede Hans Schourup A/S et helt nyt koncept til modulkontorerne og værkførerkontorerne, og vi måtte trække på alle kompetencer for at lave mezzaniner, indskudte dæk, til de korrekte specifikationer. Mezzaninerne skulle ikke kun tilfredsstille lejernes behov på 1. salen, men i de fleste tilfælde og huse kølerum under mezzaninen.

Det primære produkt, der skulle udvikles, og som ikke umiddelbart var tilgængeligt på markedet, var modulkontorer, som både kunne bruges på gulvet, men også på mezzaninerne. Løsningen, hvor det bedst kunne betale sig, blev at bygge modulerne på en fabrik i Jylland, og så aptere dem færdigt på stedet. Resultatet var, at vi kunne bygge et grundmodul på ca. 100 m2 på ganske få dage. Enkelt og støvfrit.

Alle modulkontorer lever op til de brandkrav, der stilles, og er lyd- og varmeisoleret efter gældende regler.

 

HS Modulkontor Copenhagen Markets 2

Lad os starte en dialog:

Jylland/Fyn
René Herløv
Mobil: 2131 6144
RH

 

Sjælland
Christian Haldager

Mobil: 3059 3323
CH