Specielle gulvforhold stiller krav om helt speciel mezzanin

5. august 2019

På Aarhus Maskinmesterskole havde Jørn Gjesing brug for flere kvadratmeter til elevernes projekter, men gulvet var ikke stærkt nok til at bære en mezzanins punktbelastning. Hans eneste mulighed var derfor at undersøge, om væggene kunne klare opgaven.

Det lyder som den helt oplagte løsning at bruge væggene som bærende element for en mezzanin, når gulvet ikke kan løfte opgaven. Men det er en speciel løsning, der skal overvejes grundigt, for den stiller store krav til væggenes beskaffenhed, og den kræver grundige, professionelle beregninger af bæreevne og konstruktion for både mezzanin, vægge, fastgørelse og vægbeslag. Det kræver også en leverandør, som har erfaringen til at løse opgaven.

 

”Projektet var ikke lykkedes uden Hans Schourup.” Jørn Gjesing, Aarhus Maskinmesterskole

Jørn Gjesing, leder af teknisk afdeling, var i dialog med flere leverandører om tilbud på en standard mezzanin med bærende stolper. Men da han spurgte på tilbud på en selvbærende mezzanin, var det kun Hans Schourup, som havde løst lignende opgaver for andre kunder og derfor havde erfaringen og kompetencerne til at løse opgaven.

11 tons mezzanin hængt op på væggen

Der ligger et større regnestykke bag, når en 11 tons mezzanin med 13,5 meter spændvidde skal hænges op på væggen, og flere rådgivende specialister har derfor været involveret i projektet. Jørn Gjesing kontaktede det rådgivende ingeniørfirma Niras, som foretog beregninger af væggenes bæreevne og udarbejdede godkendelsen. Han kontaktede også stålspecialisterne HSM Industri, som foretog beregninger for konstruktionen af både vægbeslagene og fastgørelsen og udarbejdede godkendelsen. Hans Schourup tegnede mezzaninen ned til mindste detalje og leverede en CAD-fil til producenten, som har gennemgået og godkendt konstruktionen.

 

>> Opdag mulighederne med mezzaniner her >>

Mezzanin platform indskudt dæk væghængt

 

Trappe til mezzanin platform indskudt dæk
Pladsen under mezzaninen er nem at udnytte, når der ikke er behov for støttesøjler på gulvet

 

Gelænder mezzanin platform indskudt dæk

Mezzaninen er monteret af Hans Schourups montageteam, som er gået præcist og effektivt til opgaven. Der er direkte adgang uden niveauforskel fra gangen på 1. sal ind på mezzaninen, og det har krævet stor nøjagtighed fra montageteamet. Under hele processen har Jørn Gjesing været godt tilfreds med både dialogen med Hans Schourup og tidsplanen:

”Hans Schourup har leveret, monteret og afleveret mezzaninen præcis på de datoer, de har lovet. Det hele
har klappet, og det har gjort hele processen let.” Jørn Gjesing, Aarhus Maskinmesterskole

 


Mezzaninen er en udvidelse af Aarhus Maskinmesterskoles nyeste projektområde ’Maker’s Space’, hvor de studerende kan nørde og eksperimentere med 3D print og robotteknologi i deres projekter. Både i relation til studiet og til deres helt egne projekter. Mezzaninen har forøget kvadratmeterne i projekthallen med 70 %. Området under mezzaninen skal være et dynamisk område, der både fungerer som projektområde og som samlingssted for informationsmøder og introduktionsdage ved studiestart

 

Udfordring:
Behov for udvidelse af projektområde til de studerendes projekter – både studierelateret og deres egne.

Opgave:
Konstruktion, levering og montering af 143 m2 specialkonstrueret, væghængt mezzanin.
Spændvidde: 13,5 meter
Inkl. 45o trappe med mellemrepos og gelænder

 

>> Bestil et uforpligtende tilbud på mezzanin - udfyld formularen >>

Modulkontor mezzanin platform indskudt dæk Mezzanin platform indskudt dæk

Teknisk salg & support:

Jylland/Fyn
René Herløv
Mobil: 2131 6144

RH

 

Sjælland
Christian Haldager

Mobil: 3059 3323

CH

 

Teknisk support
Lars Lund Møller
Mobil: 2026 2632

Lars Lund Moeller 108