Mezzanin til Njord Gin

29. august 2017

Med Njord Gin, har Aarhus fået sit første destilleri siden 1881.

Det nye by-destilleri på Sydhavnen i Aarhus, er etableret af Troels Præst Andersen og makkeren Lars Toke Graugaard. De har siden 2014 lavet og solgt Njord Gin, så som de beskriver det selv, så er virksomheden stiftet af 2 gin-nørder. Stifterne er måske ikke nordiske guder som NJORD, men på havnen i Århus, har de i al fald skabt et brand indenfor Gin på rekordtid.

Beliggenhed beliggenhed..

Destilleriet findes lige over for Restaurant Kohalen og er i havnens gamle pumpehus. En fantatisk location i den smukke gamle bygning, der har huset den store dampmaskine som pumpede vand rundt i Aarhus. Her er 8-10 meter til loftet, så der er god plads til produktionen. Lokalerne har taget firmaet fra ”hjemmebryg” til en anerkendt leverandør af gin i høj kvalitet, og vi i Hans Schourup kan sige god for både smag og kvalitet, den er testet og bestået.

Smart ekstra etage

Vores ydmyge bidrag til succesen er leverancen og montering af en mezzanin.
Mezzaninen benyttes b.la. til de besøgende kunder, der oppe fra mezzaninen nemt kan følge med i produktionen af den fine gin. Via en bred og børnevenlige trappe, kommer man op på stålplatformen, der danner en ekstra etage på ca. 100 m2.
For at holde stilen er mezzaninen er farvemæssigt tilpasset den gamle pumpestation, - lakeret i sort RAL 9005.

De viste fotos er fra åbningsreceptionen fredag den 18. august 2017

Njord Mezzanin 2

Njord Mezzanin 2

 


Lidt mere om NJORD, som en af kunderne, Salling, beskriver dem:

"Njord Gin er en af de nye producenter af nichespiritus på det danske marked. Udover navnets reference til den nordiske mytologi, er Njord Gin pakket med den ene danske afgrøde efter den anden.

Med fokus på kvalitet er Njord Gin håndlavet med udgangspunkt i danske og nordiske ingredienser som botanicals og en alkoholbase udvundet af kartofler - hjemmelavet vel at mærke. Dertil tilsættes også en god portion tålmodighed og nysgerrighed fra gin-entusiasterne bag, der fortolker ginnens definition gennem lokale briller.

Hvert batch har sin egen dybe, cremede og komplekse smag og fremstilles kun i ca. 300 flasker, der alle mærkes med destillatør, hvilket batch den er fra og hvilken flaske i batchen, det er. Da urter og bær har forskellige smagsnuancer afhængigt af vækstbetingelserne, er det muligt at smage forskel fra batch til batch.

Njord Gin producerer fremragende gin af allerhøjeste kvalitet med de nordiske guder i ryggen og danske ingredienser i flasken."