500 m2 brandisoleret mezzanin til Ballerup TEC

5. januar 2017Løsningen indgår i en omfattende tilbygning

TECHos Ballerup TEC (Technical Education Copenhagen) var der behov for en udbygning af undervisningsarealet.

Der var fokus på at skabe et godt undervisningsmiljø i de eksisterende bygninger og dermed også endnu bedre rammer for eleverne.

Mezzanin Ballerup Tec 6

Totalentreprenør Nygaard A/S fik opgaven med den omfattende tilbygning og renovering af en fløj. De valgte at samarbejde med Hans Schourup A/S om levering og montering af en brandisoleret mezzanin, beregnet til offentlig adgang, samt indvendige og udvendige trappeløsninger.

For Hans Schourup A/S, der gennem rigtigt mange år har leveret adskillige mezzanin løsninger, var denne mezzanin udfordrende af flere årsager. Fremfor alt selve lokalets beskaffenhed gjorde projektering og udmåling til en opgave i sig selv. Bygningens fremtoning, med diverse tekniske installationer, og bygning hen over eksisterende rum, og videre rundt langs bygningens facade stillede store krav til en præcis opmåling.
Men Lars Lund Møller, der sidder med det tekniske ansvar for vores projekter på Sjælland, nyder de svære udfordringer, og man må sige at varen blev leveret. Der blev under montagen kun flyttet enkelte søjler for at tilgodese bygningens konstruktion. Det viser bare, at med grundigt forarbejde kommer man ganske langt, og netop forarbejdet skal man altid prioritere højt.

En anden udfordring, som er et speciale for os, er at levere en løsning, der kan leve op til de skærpede regler for offentligt adgang til mezzaninen. Det skal nævnes, at som den færdige løsning fremstår, så er det ikke en mezzanin, man tænker på først, når man går gennem lokalerne og op ad trapperne. Den indskudte etage er fuldstændigt integreret med den oprindelige bygning.

Der var særlige krav til udformning af trapper, krav til nedbøjning på selve mezzaninen og bæreevne per kg/m2, og selvfølgeligt brandisoleringen af hele løsningen. Men når først alle detaljer er udredet, og mezzaninen er myndighedsgodkendt, så er resten af projektet et spørgsmål om koordinering og montering.

Hans Schourup A/S stod for både montage og brandisolering af den næsten 500 m2 store mezzanin. Hans Schourup løste også opgaven med adgangsforhold og flugtveje udenfor bygningen, med levering af 2 store trappeløsninger, leveret i galvaniseret udførsel, og monteret, som den sidste del af det store projekt.

Mangler du også plads?
Se mere om fordelene ved vores mezzaninløsninger her

Mezzanin Ballerup Tec 1   Mezzanin Ballerup Tec 2   Mezzanin Ballerup Tec 3

Mezzanin Illustration

Mezzanin Ballerup Tec 7

Mezzanin Ballerup Tec 8

Mezzanin Ballerup Tec 9

Mezzaniner

Lad os starte en dialog:

Jylland/Fyn
René Herløv
Mobil: 2131 6144
RH

 

Sjælland
Christian Haldager

Mobil: 3059 3323
CH