3 anlæg med mobile pallereoler til Royal Greenland

17. august 2020

Moderniseringen af tre varelagre, gav optimeret vareflow og smidig drift.

Foto: Royal Greenland


Royal Greenland har for nylig afsluttet moderniseringen af tre varelagre i Grønland:
Det eksisterende anlæg med mobile pallereoler er blevet udskiftet med tre moderne anlæg, som hver især er konstrueret specielt til at understøtte produktionen på hver af de tre tilhørende fabrikker. 

Mobile pallereoler er placeret på elektriske vogne, der flytter reolfagene frem og tilbage. Det giver høj udnyttelse af pladsen, og du har kun behov for én køregang.

I løbet af den grønlandske sommer har totalrenoveringen af lagrene i Ilulissat, Qasigiannguit og Sisimiut resulteret i opgradering af frostlagrene med optimering af eksisterende vareflow. Samtidig er driften af lageret blevet mere smidig.

Det er der især 3 årsager til:

  • Reolerne kan betjenes direkte fra trucken
  • Konstruktionen af hver enkelt reol er tilpasset varerne på hver fabrik
  • Det er blevet meget nemmere at udnytte pladsen i reolerne

På de tidligere anlæg skulle lagermedarbejderen stå af trucken hver gang, fordi betjeningen af reolerne var monteret direkte på reolerne. Nu er betjeningen trådløs, og lagermedarbejderen flytte reolerne direkte fra trucken. 

Råvarelager og færdigvarelager i ét

De tre lagre fungerer både som råvarelager for produktionen og som færdigvarelager. Hver fabrik er specialiseret i at bearbejde konkrete fiskeprodukter, primært rejer og hellefisk, og det giver forskellige behov for opbevaring af både råvarer og færdigvarer. Derfor er bjælkelagene i pallereolerne blevet justeret og placeret i de nye anlæg, så de passer til de forskellige opbevaringsbehov på hver enkelt fabrik. 

Montage af mobile pallereoler er en velkendt opgave for os. Men opgave får en helt anden grad af kompleksitet, når montagen foregår på 3 forskellige lokationer, der ligger så afsides, at materialerne først ankommer med skib, når havisen er smeltet og montageholdet ankommer med luftfart.

Vores hjemmearbejde inden afsendelse af materialer og montagehold har været mere omfattende end sædvanlig. Det er nødvendigt, for der er ikke mulighed for at hente ekstra materialer, bytte en bjælke, eller køre i byggemarkedet efter ekstra værktøj. Alt skal planlægges ned i mindste detalje, og pakkelisten skal tage højde for uforudsete behov. Tidsplanen er nøje planlagt, og der er ikke plads til forsinkelser.

Trods vores omhyggelige forberedelser, opstod der alligevel uforudsete udfordringer for montagen på det ene lager, som satte tidsplanen under pres. Dygtige montører og assistance fra den lokale håndværker blev løsningen, der fik enderne til at nå sammen til en velfungerende løsning. 

Opgaven:
Projektering, levering og montering af 3 anlæg med mobile pallereoler i Grønland på 3 forskellige lokationer.
Nedtagning og salg af 3 eksisterende anlæg med defekte, mobile pallereoler.

>>  Se hvordan mobile pallereoler udnytter op til 75 % af dit gulvareal  <<

 

Om Royal Greenland

Royal Greenland er en af verdens førende leverandører af fisk og skaldyr til detailhandlen, storkøkkener, cafeer og restauranter. Virksomheden har nær tilknytning til det grønlandske samfund og Royal Greenland er ejet af det grønlandske selvstyre med hovedkvarter i hovedstaden Nuuk i den sydlige del af Grønland

 

Mobile pallereoler

Lad os starte en dialog:

Jylland/Fyn
René Herløv
Mobil: 2131 6144
RH

 

Sjælland
Christian Haldager

Mobil: 3059 3323
CH